Náladové podzimní počasí dokáže zpestřit i krátkou procházku pěknými plískanicemi a nelítostným větrem. Čím jiným zahřát své prokřehlé tělo než plným talířem horké husté polévky? Zkuste třeba patizonový krém se zemitou chutí petržele lehce ovoněný šafránem. Když k němu přidáte dozlatova osmažené...
—————
Kdo říká, že jednoduché věci nemohou být až nebezpečně lahodné? Ochutnejte fantastickou brokolicovou polévku s jemným créme fraiche a neodolatelným uzeným lososem a jistě mi dáte za pravdu. Sice se trošku plácnete přes kapsu, ale povýšit běžnou večeři na gurmetský zážitek za to stojí, nebo...
—————
Trápí vás po dlouhé zimě pořád jarní únava? I když už venku kvetou tulipány, vy se sotva držíte na nohou a ráno se probouzíte snad unavenější než večer? Zkuste tělo nakopnout pěknou dávkou zelené energie v podobě špenátu, řapíkatého celeru, jarní cibulky a voňavé bazalky. A aby se tahle svěží...
—————
Dokážete si představit hezčí dárek, než obří (větší jak medicimbál) bio dýni vyrostlou na hromadě koňského hnoje? No dobře, pár věcí mě také napadá, ale domek s pěknou kuchyní a velkou zahradou ani výlet do Florencie nejsou k jídlu. Každopádně mě takový dárek moc potěšil a já se chci s vámi o tu...
—————
Ani ty nejlepší kuchařky nemohou neustále vařit jen náročná a luxusní jídla, ale občas potřebují sáhnout i k jednoduché a rychlé klasice. Jednou takovou je hráškovo-bazalkový krém, který sice neuvede náročné strávníky v němý úžas, ale dozajista potěší chuťové pohárky rodiny při běžné všednodenní...
—————
Karmínově rudá barva, plná chuť a výrazná vůně – taková je polévka z pečených kapií, která povýší běžný oběd na gastronomický zážitek. Vraťte se v mysli na prosluněné pláže roztančeného Řecka a zavzpomínejte na krásné chvíle dovolené – doporučujeme podávat za zvuku buzuki či tamburas. Doba...
—————
Kdo tvrdí, že jednoduchá jídla nemohou chutnat fantasticky? Stačí zkombinovat několik kvalitních surovin a lahodná polévka je na světě. Mrkev navíc obsahuje velké množství pektinu, který na sebe váže těžké kovy a vylučuje je z organismu. Proto by ji měli pravidelně mít na svém jídelníčku...