Ať už jste přímo vitarián, nebo s živou stravou jen zlehka experimentujete, jistě znáte chvíle, kdy je chuť na sladké silnější než vaše vůle. Ovšem ani v těchto chvílích není třeba porušit zaběhnutý stravovací režim. Protože i dort s korpusem, krémem a polevou se dá vyrobit s dodržením...
—————
Jó, třešně zrají, zrovna třešně zrají,...tak proč je nezkombinovat třeba se sametově čokoládovým krémem a nezapojit je do dezertu hned nadvakrát? Slibuji vám, že se u přípravy košíčků určitě nezapotíte, protože je zákusek zcela nepečený. A jelikož s tímhle receptem soutěžím v LIDL FOOD CHALLENGE,...
—————
Internet je plný báječných nápadů, tak pro se občas neinspirovat? Zvláště, když máte před sebou ty nejnáročnější a nejvybíravější strávníky – děti. Vyrobte jim i vy veselý vláček plný bonbonů a potěšte se pohledem do jejich rozzářených tváří! Doba výroby: Raději čas neměřte :o) Počet porcí: 1...
—————
Největší výhodou této rolády je fakt, že neobsahuje máslo, čokoládu ani jiné suroviny podléhající rychlé zkáze, takže je nejen trvanlivá, ale klidně ji můžete bez obav z roztečení servírovat i v horkém počasí. Navíc skvěle chutná a máte ji hotovou raz dva. Co si přát víc? Doba výroby: 20...
—————
Šťavnaté rudé třešně se přímo báječně doplňují se sladkostí a jemností bílé čokolády. Pravda, pruhované košíčky dají trošku práce, ale výsledkem je tak výtečný a nápaditý dezert, že si jej jistě brzy připravíte znovu. Značka: Okouzlení hostů zaručeno. Doba výroby: cca 1 hodina 20 minut Počet...
—————
Že panna cotta nemusí být nutně jen tradičně vanilková, víte už z čokoládového dortu. Ovšem můžete se odvázat i daleko víc. Popusťte uzdu fantazii a směle kombinujte své oblíbené chutě. Protentokrát zkuste třeba orientem vonící kardamom s aromatickým mangem. Doba výroby: Příprava – 12...
—————
Dráždivě štiplavá máta s hedvábně jemnou chutí čokolády harmonizují v naprosto dokonalém spojení. Nenechte se ošidit o jedinečný zážitek smetanově lehkého krému v křupavém košíčku dvou barev a dovolte si prožít chuťovou extázi! Doba výroby: Příprava – cca 1 hodina 20 minut Chladnutí...
—————
Sklizeň třpytivých rubínových korálků rybízu znamená většinou hromadné zavařování a pečení bublaniny. Stačí však jen malá obměna a máte základ vynikajícího dezertu s puncem luxusu, kterým uctíte i náročnější stolovníky. Kyselkavá chuť rybízu se totiž naprosto skvěle doplňuje s bílou čokoládou –...
—————
Levanduli má většina z vás jistě spojenou více s voňavými koupelemi a léčivou kosmetikou, než s lahodným mlsáním. Je to ale hrozná škoda, protože tahle fialová bylinka dokáže vystřelit běžnou cukrovinku do nebeských výšin gurmetského zážitku. Obohaťte svůj repertoár sladkostí o...
—————
Osvěžující dezerty patří k létu stejně neodmyslitelně, jako třeba koupání nebo dovolená. Že vám už dochází inspirace? A co takhle využít letošní úrodu slaďoučkých jahod na originální mátové panáky? Chutnají fantasticky a navíc slibují i afrodiziakální účinky! Doporučuji podávat na břehu...